Σαν σήμερα πριν

54 χρόνια


Με αφετηρία μια περιοχή πλούσιας φυσικής ομορφιάς στη κοιλάδα του ποταμού Πείρου, ξεκινήσαμε το 1967 το όμορφο ταξίδι μας.

Η Αχαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος ιδρύθηκε το 1967 ως “Αφοί Αθ. Παντελή Ο.Ε.” με έδρα τη Βαλμαντούρα Αχαΐας, μια περιοχή πλούσιας φυσικής ομορφιάς στην κοιλάδα του ποταμού Πείρου. Θεμελιώδες στοιχείο της φιλοσοφίας μας υπήρξε η προσήλωσή μας στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των τυροκομικών μας προϊόντων με χρήση αποκλειστικά ντόπιου, φρέσκου γάλακτος από τα ορεινά και ημιορεινά βοσκοτόπια του Ερυμάνθου.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η ΑΒΙΓΑΛ παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της τυροκομίας κατάφερε να χαράξει μια μοναδική πορεία στο χώρο της, συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με την τεχνογνωσία.

Συνεχίζοντας την εξελικτική της πορεία με την ίδια προσήλωση σε εκείνες τις αρχές που την καθιέρωσαν στην αγορά, η ΑΒΙΓΑΛ πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες τάσεις τεχνογνωσίας και διατηρώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας στην παραγωγική της διαδικασία. Η αυστηρή επιλογή του γάλακτος, ο σχολαστικός ποιοτικός έλεγχος, οι άριστες συνθήκες υγιεινής και η αναβάθμιση τουεξοπλισμού, αποτελούν καθημερινές προτεραιότητες. Το ανθρώπινο δυναμικό, πέραν των αυστηρών αρχικών κριτηρίων επιλογής, εκπαιδεύεται και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στον τομέα της τυροκομίας, διατηρώντας τη δυναμική της ΑΒΙΓΑΛ σε υψηλά επίπεδα.

Στα χέρια σήμερα της δεύτερης γενιάς, αλλά με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στο παρελθόν της εταιρείας μας συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη. Η φιλοσοφία και η αγάπη αυτή είναι τα στοιχεία έμπνευσης του ανθρώπινου δυναμικού – της ομάδας μας. Η διαρκής ενημέρωση, η συνεχής βελτίωση, ο εναρμονισμός με τις τάσεις της αγοράς αποτελούν τις βάσεις για την περαιτέρω πορεία και τα στοιχεία χάραξης της στρατηγικής της εταιρείας μας. Όλοι εμείς οι άνθρωποι της ΑΒΙΓΑΛ προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο, ξεπερνώντας καθημερινά τον εαυτό μας. Έτσι η ΑΒΙΓΑΛ συνεχίζει τη δημιουργία προϊόντων ποιότητας και γευστικής υπεροχής, φροντίζοντας να ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του  σύγχρονου καταναλωτή.

Η ΑΒΙΓΑΛ έχει κατορθώσει να γίνει η πρώτη ιδιωτική εταιρεία του κλάδου στην Πελοπόννησο τόσο σε πωλήσεις όσο και σε ποσότητα εισκομιζόμενης α’ ύλης και ποικιλίας προϊόντων. Σε πανελλαδικό επίπεδο η ΑΒΙΓΑΛ κατατάσσεται ανάμεσα στις 30 πρώτες επιχειρήσεις του κλάδου. Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην παραγωγή φέτας κάνοντας αρκετά αισθητή την παρουσία της όχι μόνο λόγω της καλής ποιότητάς της, αλλά κυρίως λόγω της ιδιαίτερης και σταθερής της γεύσης. Το γεγονός ότι πάνω από το 60% της παραγωγής μας πραγματοποιείται σε ξύλινα βαρέλια καθιστά την εταιρεία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατατάσσοντάς την ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα στην εγχώρια αγορά στο εν λόγω είδος.

Η ΑΒΙΓΑΛ έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας, επενδύοντας σε δίκτυο συνεργατών σε αγορές παγκοσμίως. Η στρατηγική αυτή επιλογή έχει επιτυχώς τοποθετήσει την εταιρεία σε αγορές εκτός συνόρων με μια διαρκώς αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα που της χαρίζεται απλόχερα χάρη στην ποιότητα και τη γευστική υπεροχή των προϊόντων της.

Κριτήρια όπως η ασφάλεια και η ποιότητα των παραγομένων προϊόντων είναι εξέχουσας σημασίας για μας, μιας και αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σχεδιασμού και υλοποίησης των στρατηγικών μας επιλογών. Όραμα και στόχος της ΑΒΙΓΑΛ αποτελεί η παραγωγή και η παροχή μιας μεγάλης ποικιλίας τυροκομικών προϊόντων άριστης ποιότητας και γεύσης, πλήρως ανταποκρινόμενης στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτικού κοινού. Φιλοσοφία μας παραμένει πάντα η εξέλιξη και η κατάκτηση διαρκώς νέων στόχων, προσφέροντας συνεχώς ποιοτικώς άριστα και γευστικώς εξαιρετικά προϊόντα.